doplněk stravy
kosmetický přípravek
kosmetický přípravek
kosmetický přípravek
doplněk stravy
doplněk stravy
Matuzalem obsahuje flavonoidy, které patří mezi nejúčinnější antioxidanty přírodního původu. Tyto látky, které chrání před působením volných radikálů, se získávají z fermentovaných listů čajovníku. Díky použití unikátní technologie vzniká vysoce účinný komplex flavonoidů, který přispívá k fungování antioxidační ochrany organismu.
Unikátní technologií získávaný komplex flavonoidů pochází z fermentovaného černého čaje a z červených vinných hroznů.
Účinné látky obsažené v přípravcích Matuzalem mají antioxidační účinek a přispívají ke správnému fungování imunitního systému.
Flavonoidy z černého čaje působí proti účinku volných radikálů, snižují oxidativní stres a zabraňují poškozování DNA buněk.
Flavonoidy mají pozitivní účinek na stěnu cév, kde působí proti ateroskleróze a mohou tak snižovat riziko vzniku infarktu myokardu.
Vyvážené složení komplexu flavonoidů z extraktu z čajovníku čínského (Camellia sinensis) a červených hroznů, vitaminu C a B-vitaminového komplexu je připraveno tak, aby pro organismus přinášelo příznivé účinky na fungování buněk a tkání. Jedná se zejména o ochranu před volnými kyslíkovými radikály, které v nadměrném množství způsobují tzv. oxidativní stres.
Oxidativní stres se podílí na vzniku mnoha onemocnění, jako jsou například ateroskleróza, Parkinsonova choroba, infarkt myokardu, Alzheimerova choroba a další.
Flavonoidy jako vysoce účinné přírodní antioxidanty svým působením napomáhají snižovat škodlivé účinky volných radikálů.
Komplex flavonoidů obsažený v přípravcích Matuzalem je jedinečný a nazýváme ho „molekula života“. Dostatečný přísun flavonoidů přispívá k udržení správné funkce buněk organismu.
Pravidelné užívání přípravků Matuzalem poskytuje organismu účinné antioxidanty v podobě jedinečného komplexu flavonoidů s vitamíny C a B, které přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem.
Volné radikály hrají prokazatelně důležitou úlohu u kardiovaskulárních onemocnění, což je nejčastější příčina úmrtí ve vyspělých zemích. Dále se uplatňují i při vzniku cukrovky, některých neurodegenerativních onemocnění (Alzheimerova a Parkinsonova choroba), chronických zánětech, bakteriálních a virových infekcích a některých typů onkologických onemocnění.